Stare Dobre Czasy...

Bo nam się wzięło na wspominki...

Nie jesteś zalogowany na forum.

#226 2025-02-17 20:33:41

Koedka
Administrator
Liczba postów: 323
WindowsOpera 116.0.0.0

Odp: Misaki Nishimura

Rozglądam się, wzdychając z przejęciem. Czuję się teraz jak... jak Ryuichi, kiedy podróżowaliśmy w "moim" świecie. Mimowolnie złapałem jego dłoń, jakby bojąc się że się tu zagubię.
-Teraz już wiem, co czułeś, kiedy odwiedziliśmy tamten market.- uśmiechnąłem się lekko, wypowiadając swoje myśli. -Niby wszystko jest... podobne a jednak takie inne. To... dokąd zmierzamy?- spytałem na koniec, patrząc na chłopaka.

#227 2025-02-17 20:46:25

Nemo
Administrator
Liczba postów: 316
WindowsOpera 114.0.0.0

Zerknął na ciebie i, uśmiechając się, delikatni ścisnął twoją dłoń.
-Cóż, najpierw musimy zaopatrzeć cię we wszystko co potrzebujesz aby stać się... hm... opiekunem pokemon? Brzmi lepiej dla twojego podejścia. - stwierdził. - Potem, nauczymy cię korzystać z kombinezonu i przedstawię cię komuś.
Wyglądało na to, że gdy ty odpoczywałeś on planował. I był zdeterminowany by tamto zdarzenie się nie powtórzyło. Z drugiej strony, mimo że bycie odkrytym było nieprzyjemne... to czasami wracałeś myślami do tego co działo się później~
Ryuichi poprowadził cię przez alejkę gdzie kolory mieszały się z metalem. Podczas spaceru zauważyłeś jedną istotną różnicę - było tu bardzo mało zieleni. Pojedyncze drzewa, które wydawały się zbyt idealne na prawdziw, praktycznie zero kwiatów w oknach, ani jednego parku po drodze.

#228 2025-02-17 20:52:10

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

Rozglądam się, trzymajac tak blisko Ryuichiego, wciąż trzymając jego dłoń. Plecak zarzuciłem sobie na jedno ramię. Nie komentuję, jednak... to wygląda nieco niepokojąco, choć może w tym wszystkim jest jakiś powód? Rozmyślam nad tym, idąc na spotkanie... sam nie wiem z kim?
-Czy wszystkie miasta tak wyglądają?- pytam w końcu. Ciekawi mnie też ogromnie, kogo mam poznać? Nie wiem na co się nastawić. Wiem tylko, że to nie będzie zła osoba.
Nie mogę się doczekać.

#229 2025-02-17 21:17:27

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

-W zasadzie... to tak, przynajmniej tutaj. - potaknął. - Tungsten City jest bardzo przemysłowe. To stąd wychodzą najnowsze osiągnięcia technologiczne, tu znajduje się też największy Uniwestytet szkolący zarówno ludzi i pokemony.
Opowiadał ci po drodze o wszystkich cudach jakie tutejszy świat osiągnął: szybką podróż, osiągnięcia medyczne, jedzenie które zawiera idealne wartości odżywcze ("ale przy tym utracili cały smak"). Wasze kroki skierowały się do dużego, przeszklonego wieżowca przy którym stało dwóch strażników. Przy ich bokach stały dwa... chyba pokemony. Były wysokości i postury człowieka, ciała wyglądały na metalowe, w kolorze pomarańczowym, a czubki głowy zakończone były szpicami.
-A to, jedno z głównych laboratiorium. - oznajmił Ryuichi, kierując się do wejścia.

#230 2025-02-17 21:25:39

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

-Och.- westchnąłem i... mimowolnie skanuję jednego z pokemonów OmniDexem. Nic nie poradzę, jestem ich ciekaw!
Nie mniej od razu gnam dalej za Ryuichim, nie chcąc się oddalać. To głupie, czuję się jak totalny dzieciuch, ale wolę tak, przynajmniej na teraz. -Wygląda niesamowicie.- przyznałem mu, rozglądając się dalej.

#231 2025-02-17 21:45:23

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

Przeszliście przez duże drzwi. Ludzccy strażnicy zerknęli na was, ale Ryuichi uniósł dłoń, pokazując znaki na rękawie swojego kombinezonu i przepuszczono was bez mrugnięcia okiem. Za to twój OmniDex zrobił *piiiip* i ukazał ci się holograficzny obraz zeskanowanego pokemona, ale... wyglądał nieco inaczej niż to co widziałeś.

Rotom. Pokemon Plazmowy. Status: Zdrowy. Poziom: 30. Pochodzenie: Ziemia-1420. Spotkany Wariant: Rotom-Robot [Elektryczny/Walczący]

Hol wejściowy budynku przypominał hotel. Rozwidlenie do dwóch sal po obu stronach, biurko recepcji na końcu. Widziałeś też oszklone korytarze na piętrach wyżej, gdzie co jakiś czas przechadzeli się ludzie z książkami i notatnikami.
Ryuichi uśmiechnął się. - To jeszcze nic, zobaczysz zaraz coś naprawdę cudownego, jak tylko znajdziemy profesora.

#232 2025-02-17 22:06:36

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

-Tak?- zaintrygował mnie, podobnie, jak pokemon spotkany przy wejściu. Jej, tutaj jest tak... niezwykle! -Przez ciebie jestem coraz bardziej ciekaw, z kim się spotkamy.- marudzę mu nieco, bo zwyczajnie chcę już wiedzieć. I chcę zwiedzić to miejsce, ale domyślam się, że to częściowo niemożliwe. Pewnie mają jakieś swoje sekrety i takie tam.

#233 2025-02-17 22:25:17

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

Ryuichi zaśmiał się cicho, zauważyłeś jednak że trzyma cię blisko siebie jakby nie chciał ryzykować że znowu się oddalicie na jakiś czas.
Miła dziewczyna za biurkiem podała wam zalaminowane przepustki i skierowała do jednego z korytarzy, mówiąc że profesor Hemp czeka w jednym z gabinetów.
Korytarz przypominał ci nieco przejścia na lotniskach: idealnie kwadratory, z oświetlonymi ścianami, i bez żadnych ozdób. Co jakiś czas jednak mijaliście drzwi oznaczone okrągłymi oknami i plakietką z opisem nad czym się tam aktualnie pracuje. Zaglądając z ciekawości do okien widziałeś przeróżne maszyny składające delikatnie PokeBalle, zanurzone w wodzie jagody i przekąski dla pokemonów, a w jednym widziałeś nawet stadko Pachirisu - kilka z nich wcinało wesoło obiad podczas gdy inne biegały w wielkich kołowrotkach przed którymi stali ludzie i zapisywali wyniki.
W końcu jednak dotarliście do gabinetu oznaczonego numerem 17. Ryuichi od razu wszedł do środka, prowadząc cię za sobą. W sali znajdowały się przeróżne głośniki, komputery, mikrofony a także stosik książek, chyba słowników. Na biblioteczce pod wschodnią ścianą siedziały dwa Chatoty a po przeciwległej stronie drzemał Zubat.
Na środku gabinetu było duże biurko, przy którym drzemał młody mężczyzna, może nieco starszy od Ryuichiego. Oprócz stosu dokumentów i opakowań po batonach, widziałeś że do twarzy miał przyklejoną kartkę z zapiskami.
Ryuichi tylko pokręcił głową i westchnął rozbawiony.

#234 2025-02-17 22:32:01

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

Milczę, nie chcąc naruszać spokoju i tej... niezwykłej atmosfery tego pomieszczenia. Ale znów czuję się, jak dziecko ciekawe świata wokół. I znów czuję to przejęcie, aż serce bije szybciej. Spoglądam na Ryuichiego, potem na mężczyznę. Czy to jego miałem poznać? I czy to w ogóle odpowiednia pora na odwiedziny? Ten... młody mężczyzna chyba pracował ciężko przez ostatnie godziny i musi odpocząć?
Zerkam znów na Ryu, tym razem pytająco. Czy to w porządku, ze mu przeszkadzamy?

#235 2025-02-17 22:58:50

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

Ryuichi przewrócił tylko oczami, podszedł do biurka, odkleił delikatnie kartkę papieru od policzka mężczyzny. Po czym przyłożył palce do ust i gwizdnął tak ostro, że aż sam musiałeś złapać się za uszy.
-Aaagh! - mężczyzna poderwał się, odsuwając za sobą krzeszło przez co poleciał na podłogę. A za nim kilka książek. Drzemiący Zubat zerwał się ze swojej żerdzi i zaczął teraz latać spanikowany po pokoju. Kątem oka zauważyłeś, że Chatoty... chichoczą do siebie?
-Pobudka, Hemp. - oznajmił Ryuichi. - Nikogo nie nabierzesz, że ciężko pracujesz!

#236 2025-02-17 23:04:49

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

-Ach!- sapnąłem i w sumie w pierwszym odruchu biegnę za Zubatem. -Już dobrze, już dobrze. Spokojnie. Chodź do mnie.- mówię łagodnie, próbując go ostrożnie złapać, żeby nie zrobił sobie krzywdy. Priorytety, priorytety~.
Jak już go złapię (o ile to mi się w ogóle udo), zerkam na poke-papugi i uśmiecham się do nich, wracając jednak do mężczyzn.
-Dzień dobry.- przywitałem się zaraz grzecznie.

#237 2025-02-17 23:21:33

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

Zubat jeszcze chwilkę polatał pod sufitem, ale zorientował się że nie jest w niebezpieczeństwie. No, oprócz dziwnego człowieka, który zaczął go gonić. Szybko jednak zaszył się w kącie, gdzie było ciemno, cicho i bezpiecznie. Ale jak tak na niego patrzyłeś, to nie wyglądał na przestraszonego.
Mężczyzna zwany Hempem oparł się jeszcze o biurko i stęknął
-Ryu-chaaan, jest tak ranooo~ - wymruczał, szukając po szufladach za czymś. Zaraz jednak przerwał i spojrzał na ciebie.
-Hm? A to...?
-Mój przyjaciel, Misaki. - odpowiedział krótko Ryu. - Misaki, to profesor Hemp, jeden z dyrektorów tego laboratorium. Wybacz, zazwyczaj jest bardziej... ogarnięty.

#238 2025-02-17 23:23:47

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

-W porządku.- zapewniłem i spojrzałem na mężczyznę. -Bardzo miło pana poznać.- wyciągam do niego dłoń, uśmiechając się przyjaźnie. Nieco dziwaczny z niego człowiek, ale wydaje się bardzo sympatyczny.

#239 2025-02-17 23:34:16

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

-Ah, uhm. No, tak... um... Ryu-chan, o co chodzi? - przeniósł wzrok z powrotem na Ryuichiego, który lekko się uśmiechnął.
-Widzisz, Hemp, Misaki ma bardzo unikalne umiejętności budowania więzi z pokemonami. Byłem świadkiem jak z łatwością nawiązał porozumienie ze swoim Taillowem, wiec pomyślałem że mógłby pomóc ci w twoich badaniach.
Na te słowa profesor natychmiast się podniósł. Teraz zauważyłeś, że był niemal tak wysoki jak Ryuichi. I... nieco podobny do niego? Te same oczy, podobnie niesforne włosy...
-Oooooch, a to ciekawe~ - szybko przeniósł wzrok na ciebie. Szybko podszedł do ciebie i zaczał się przyglądać.

#240 2025-02-17 23:36:45

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

-........- nie wytrzymałem. Nie przeszkadza mi, że się przygląda, ale ta natrętna myśl nie daje mi spokoju. -Jesteście rodziną?- wypaliłem, wpatrując się to w jednego, to w drugiego mężczyznę. Może to nie czas i miejsce na głupie pytania, ale... kurczę, to było silniejsze ode mnie. No i... cóż, rumienię się lekko przez to wszystko. Nie wiem, co mam o tym wszystkim myśleć.

#241 2025-02-18 00:36:04

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

Profesor Hemp zamrugał. Po chwili spojrzeli na siebie z Ryuichim i oboje wybuchnęli śmiechem.
-Hahaha~ - Ryuichi oparł się o biurko. - Szyb...ki jest, nie ma co, haha!
-Czekaj, bo.. hah... pomyśli, że się z niego śmiejemy~ - Hemp przetarł łze i spojrzał na ciebie ponownie. - Przepraszam, Misaki. To nie było złe pytanie, hah... nie, nie jesteśmy. Cóż, teoretycznie nie.
-Hemp jest... cóż, mną. Mną z tego świata. - dodał Ryuichi.
-Nie, to ty jesteś mną!

#242 2025-02-18 17:05:11

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

-Och...- szepnąłem, zażenowany, po czym zrobiłem naburmuszoną minę. Dranie, śmieją się ze mnie! Patrzę z wyrzutem na Ryuichiego, po czym, kiedy w końcu się nagadają, chrząknąłem. -Czy możemy wrócić do sedna rozmowy?- proszę, jak obrażony kociak.

#243 2025-02-18 18:21:11

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

Ryuichi uśmiechnął się jeszcze i objął cię ramieniem.
-Wybacz, jeszcze raz. Widzisz, Hemp pracuje nad czymś co, jeśli zadziała...
-Hej!
-...jeśli zadziała - Ryuichi powtórzył z naciskiem i spojrzał na ciebie z ekscytacją. - znacznie ułatwi komunikację z pokemonami. Mówimy tu o przenośnym urządzeniu, które będzie w stanie przetłumaczyć mowę każdego z pokemonów na ludzki język!

#244 2025-02-18 18:26:12

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

-Och? Czyli...- zaciekawił mnie. -Będę mógł zrozumieć, co mówi Taillow?- ucieszyłem się sam na taką wieść. -To by było ekstra! Choć mam wrażenie, że rozumiemy się bez słów, ale wciąż to byłoby... naprawdę ciekawe.- uśmiechnąłem się do "klona" Ryu, tak przyjemnie i pogodnie.

#245 2025-02-18 18:37:43

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

Widziałeś, że profesor coś zapisywał. Twoje słowa?
-I właśnie z tego powodu chciałem przedstawić cię Hempowi. Tutaj taki kontakt jest rzadko spotykany. Pomyślałem, że mógłbyś mu pomóc w jego badaniach i testach w zamian za wsparcie~
Hemp podniósł wzrok z notatek. - Serio? Jeszcze ci mało?!
Widząc twój wzrok, Ryuichi dodał. - Większość mojego sprzętu wyszło spod jego ręki.
-Tak, za co już raz mi się oberwało za "marnowanie zasobów".

#246 2025-02-18 18:50:52

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

-Ummm... Ja chętnie pomogę.- zapewniłem, wcinając się im w słowo. -Nie wiem, czy mamy na to czas, ale jeśli to mi pomoże stać się silniejszym... I jeśli pomoże mi to stworzyć najlepszą drużynę... I pomoże jeszcze lepiej zrozumieć Taillowa, to ja chcę pomóc!- skinąłem głową, zdeterminowany.

#247 2025-02-18 19:05:39

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

-No dobrze, zajmę się wszystkim i poślę po was gdy zaczniemy testy. - oznajmił Hemp. - W międzyczasie, poproszę cię o nagrywanie twoich interakcji z pokemonami.
"Interakcji"... znaczy... wszystkich? Oj, twoje myśli zaczęły nagle wędrować~
-Spokojnie, - Ryuichi położył ci dłoń na ramieniu. - Nasza misja nie jest do wykonania w przeciągu tygodnia czy nawet miesiąca. Tak to nie działa. Możemy sobie pozwolić na przygotowania.

#248 2025-02-18 19:10:27

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

Zarumieniłem się momentalnie, ale pokiwałem głową. Jej... Jeśli tak chce... to tak będzie.... Jej!
Zerknąłem na Ryu i skinąłem głową.
-No dobrze. Skoro tak... Choć patrząc na to, co ci ludzie robią... nie chcę za długo zwlekać.- przyznałem, wciąż się rumieniąc.

#249 2025-02-18 19:18:54

Nemo
Administrator
WindowsOpera 114.0.0.0

Widziałeś, że na sekundkę Ryuichi też odwrócił wzrok. Oj, chyba też o tym pamiętał~
-Mh... tak.
-No dobrze, - zagarnął was profesor Ryuichi Numer 2. - Ważne jest, żebyśmy wyraźnie słyszeli i widzieli to w jaki sposób rozmawiasz z pokemonami. Jak reagują na twoje słowa i gesty...
Instruował cię tak jeszcze przez chwilkę, aż czułeś jak zaczyna ci się w głowie kręcić od nadmiaru informacji.
-Jeśli chcesz, możecie zacząć od razu. Doszły nas niedawno słuchy, ze w Strefie Parkowej nr 2 zaczął się sezon aktywności dzikich pokemonów. Wiele z nich będzie teraz przemierzać lasy i szukać pożywienia, nowych terenów, czy partnerów. Jest to dobra okazja na obserwację i zebranie danych. - wyjaśnił Hemp, pokazując ci obszar na zawieszonej na ścianie mapie. - Albo, możecie spróbować wyjść poza obszary, które mamy zaznaczone. Rejony górskie obfitują w tajemnice.

#250 2025-02-18 19:32:24

Koedka
Administrator
WindowsOpera 116.0.0.0

Pokiwałem głową. Na co się zdecyduję/ Chyba na początek na bezpieczniejsze tereny. Zobaczymy, co uda mi się zdziałać i najwyżej zawsze można przenieść się na inny teren. Jestem ciekaw tutejszych pokemonów.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum