Stare Dobre Czasy...

Bo nam się wzięło na wspominki...

Nie jesteś zalogowany na forum.

#276 2025-04-01 18:22:35

Nemo
Administrator
Liczba postów: 316
WindowsOpera 117.0.0.0

Odp: Shinji Hanayama a.k.a. Rikudo Hyōsube

Pokręciłem delikatnie głową, uśmiechając się, i odstawiam porcję śniadania na to samo kuchenne okno co wczoraj zostawiłem przekąskę.
-No dobra, dzikie bestie wy moje~ - przeciągam się jeszcze. - Jak tam, gotowi znieść kilka godzin propagandy?

#277 2025-04-01 18:57:40

Koedka
Administrator
Liczba postów: 323
WindowsOpera 117.0.0.0

-Wątpię.- westchnęła Kurome. -Za bardzo mam ochotę zrobić tam... porządną lekcję życia tym śmieciom.- powiedziała dość dosadnie.
-Mmm, ta szkoła jest zdecydowanie dziwna. Chcą cię złamać.- dodał Hakuro, kończąc swoje śniadanie, patrząc zaraz uważnie na ciebie.

#278 2025-04-01 19:05:21

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

-Mmmmhm - potaknąłem powoli. - Na szczęście są tylko dwie rzeczy, która by sprawiły że będę z nimi współpracować.
Przechodząc obok jednego i drugiego, pocałowałem oba wilczki w czubki głów. - I obie są bezpieczne ze mną~
Chcę ich jeszcze dopytać o to... wilcze opętanie (?) którego doznałem poprzedniej nocy, ale to może poczekać aż czas nas nie będzie gonił.

#279 2025-04-01 19:52:08

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

-No wiesz, my też się nie damy!- zaśmiała się Kurome, wstając zaraz i ruszyła za tobą od razu. Machała ogonem, podobnie jej brat. Cieszyli się, że mogą spędzać z tobą czas, tak po prostu.

#280 2025-04-01 20:36:48

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Objąłem ich obu i uśmiechnąłem sie, zanim wyjdziemy na kolejny dzień w piekle korekcyjnym. Są kochane i nie pozwole aby im się cokolwiek stało!

#281 2025-04-01 20:41:41

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Szliście w asekuracji... Nuri z ukrycia. To na pewno. A pod szkolną bramą już machała do was Mizuki, na ramieniu której siedział jej mały towarzysz Tama.
-Shinjiii~! Dzień dobry~!- krzyczała do was. Aż Hakuro się lekko zmieszał? Zabawnie to wyglądało, takie zderzenie dwóch różnych energii.
Ludzie wokół też aż się na nią obejrzeli, kiedy czekała na was.

#282 2025-04-02 23:08:42

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Aż się wzdrygnąłem lekko na ten nagły wzrost decybeli.
-Aaa~ Że też jej tak się chce z rana~ - wymruczałem jeszcze, powoli sunąc w jej kierunku. Gdy już się odpowiednio zbliżymy, unoszę tylko dłoń.
-Ossu~ Shinohara. Tama-kun.

#283 2025-04-03 17:28:50

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Po drodze jednak minąłeś tajemniczą panienkę. Albo raczej, wyprzedziłeś ją, kiedy ta szła ze swoim orszakiem a za nimi zniewolone, choć niewątpliwie silne shikigami. Wciąż... istnienie tej klasy w takim miejscu jest dziwne. Dziewczyna spojrzała na ciebie z pogardą, złością i... czymś jeszcze. Hakuro zerknął na nią w podobny sposób, nim skupił swoją uwagę na tobie i reszcie.
-Czeeeeść~.- dziewczyna uśmiechnęła się do ciebie przyjaźnie i miło. -Mów mi po prostu Mizuki, zgoda?- dodała a jej mały towarzysz... skopiował twój gest. Uniósł jedną dłoń z cichutkim: "Ossu".
-Shin-chan... w sumie... czy musicie tam wchodzić?- Kurome nagle objęła cię od tyłu i przytuliła swój biust do twoich pleców.
-Też się nad tym zastanawiałam.- westchnęła Mizuki. -Ale ja i Shinji nie bardzo mamy wybór.- jęknęła.
-Z drogi.- usłyszeliście nagle cichy, dziewczęcy głos. Za tobą stała ta sama dziewczyna, którą minąłeś, która poprzedniego dnia tak ci się przyglądała. Czekała, żebyście oboje odsunęli się jak najdalej od bramy wejściowej.

#284 2025-04-04 21:41:41

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

To było nawet urocze. Jak dziecko kopiujące dorosłych.
Na komunikat za sobą zaś, odwróciłem powoli głowę, nadal pozwalając Kurome czepiać się mnie
-Haa~? - Spojrzałem na jeden koniec bramy. Potem na drugi. Potem znowu na przestrzeń jaka jest dostępna. - Shinohara, czy brama się skurczyła tak, że nie ma żadnego przejścia?

#285 2025-04-05 08:27:38

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

-Nie ignoruj mnie, Hanayama.- dziewczyna, choć dużo niższa od ciebie, miała mocny i wielki charakter. Patrzyła na ciebie z góry (jakimś cudem!), stojąc dumnie. Jej banda chyba też do końca nie rozumiała jej zachowania, ale zamierzali ją ślepo popierać, mając cię za jakiegoś słabiaka. Widziałeś te ich drwiące uśmieszki. Hakura aż warknął, przez co jakaś dwójka nieco się cofnęła.
Tama od razu przylgnął do nogi swojej opiekunki, a Mizuki miała zaciętą postawę.
-Przestańcie. To nie jest zabawne ani przyjemne. Po prostu przejdźcie i dajcie nam spokój.- wyraziła głośno swoje myśli.
-To wy odejdźcie. Jesteście, jak bydło stojące w przejściu.- dziewczyna mówiła do was, lecz patrzyła tylko na ciebie. Kurome objęła cię mocniej w pasie, czułeś, że jest gotowa do ataku. Jeden fąłszywy ruch ze strony jaśnie panienki i może się zrobić niemiło.

#286 2025-04-06 20:19:49

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Położyłem dłoń na ręce Kurome. Na razie jeszcze spokojnie. Przechyliłem spokojnie głowę i... kucnąłem, dosłownie zniżając się do poziomu dziewczyny.
-Jak na kogoś tak małego, potrzebujesz całej szerokiej bramy dla siebie,... - zmrużyłem lekko oczy, próbując sobie przypomnieć czy widziałem ją gdzieś spoza szkoły. - Emmm...

#287 2025-04-06 20:50:41

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Widziałeś, jak wyraz jej twarzy zmienia się. Policzki różowieją, oczy otworzyły się szerzej, zacisnęła zęby. Za jej plecami kilka osóbek baaaardzo cichutko zachichotało.
-Ty... ty... Pożałujesz tego!- krzyknęła, zażenowana tym, że wypomniałeś jej wzrost. -Zniszczę cię przy najbliższej możliwej okazji! Będziesz najgorszym z najgorszych! Drań!- powiedziała wściekła i zgarnęła swoją świtę wściekłym skinieniem. Zmyli się.
Czy ją widziałeś? Może kiedyś, podczas jakiejś religijnej okazji, kiedy jeszcze mogłeś być przy swoich braciach. Mgliście jednak pamiętałeś jej wygląd, więc... może to nie była ona?
Hakuro prychnął.
-Czemu ci, którzy mają się za najlepszych są tak niewychowani?- nie rozumiał.
-Bo uważają się za lepszych i sądzą, że wszystko im wolno.- westchnęła Mizuki i uspokoiła nieco Tamę.
-Na pewno jest potężna.- Kurome odsunęła się wreszcie, stając obok swojego brata. -Ale to było dziwne. Wyraźnie chciała pokazać, że jest alfą... choć kompletnie nie jest.- pokręciła głową.
Tak, zdecydowanie to było dziwne. Dziewczyna z klasy "S" szukała zaczepki. Chciała was upokorzyć. Ale celowała głównie w ciebie.
A wszystkiemu z ukrycia przyglądała się Nuri. Czułeś jej obecność, ale nim się obejrzałeś, już jej nie było.
Przedziwny poczatek dnia.

#288 2025-04-12 07:41:21

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

-Hmm... 'Najgorszym z najgorszych', co? - podrapałem się po włosach. - No, trochę za późno na to. Ta reputacja już się za mną ciągnie...
Wstałem, przeciągając się lekko.
-No nic, jak będziemy się tym przejmować to dużo tu nie osiągnięmy. Tama-kun, Shinohara... - odwracam się do nich. - Jak wam idzie trening?

#289 2025-04-12 16:17:15

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

-Nie przejmuj się.- Mizuki machnęła ręką. -Księżniczka dużo mówi, mało robi.- dodała i zaraz zreflektowała się. -Hehe, idzie nam coraz lepiej! Może dziś uda mi się wytrwać całe zajęcia i mój Tama nie będzie musiał zostać ukarany za niewinność.- wzięła tanukiego i wytuliła go, jak pluszaka, co wyraźnie sprawiło małemu yokai radość.
-Hmph, na cholerę taka zasada w ogóle? Jak ktoś nie panuje nad swoim shikigami to chyba nawet nie powinien tu być.- wtrąciła Kurome, która przypomniała sobie, co było dnia wczorajszego.
Ona i Hakuro przysunęli się do ciebie. Chcieli cię chronić? Albo... też nie chcieli tej swoistej rozłąki na praktycznie cały dzień.
-Na całe szczęście raczej trzyma się z daleka od was. Znaczy, nie tylko ta dziewczyna ale i reszta jej obstawy.- stwierdził twój wilk.
-I ma szczęście! Inaczej pokazałabym, jak potężny potrafi być wilczy yokai~~.- dodała Kurome. Choć bez wątpienia za tobą szaleje to wyraźnie lubi peszyć dziewczęta drobniejsze od siebie i uchodzące za ładne/urocze. A na pewno uchodzące za takie w jej oczach. Bo z Mizuki nigdy czegoś takiego jeszcze nie próbowała.

#290 2025-04-12 16:46:06

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Zerknąłem na nich oboje i pokręciłem głową. Czasami potrafiły być urocze.
-Heh... A wam co się nagle stało? - zaśmiałem się, obejmując ich oboje w pasie. - Nagła zmiana... po wczorajszym?
Uśmiecham się lekko wrednie.

#291 2025-04-12 16:55:53

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Hakuro zarumienił się momentalnie. Jego siostra tylko odwróciła wzrok. Ale widać było, że oboje o tym myśleli teraz. Widać to było zwłaszcza po Hakuro, jednak... cóż, w przypadku Kurome również mogłeś łatwo stwierdzić, że podnieciła się lekko.
Na szczęście Mizuki już ruszyła w stronę szkoły, po chwili wołając was tylko. Tama zdążył też zniknąć. Tak, zdecydowanie radzili sobie całkiem nieźle~.
A twoje wilczki? Czułeś, że Kurome muska palcami twoje krocze, niby przypadkiem. Hakuro tylko cicho wzdychał. Ale oboje byli chętni. Pytanie, co zrobisz? Masz jeszcze ledwie chwilkę przed porannymi zajęciami.  Ale możesz też poczekać do długiej przerwy, przez co oni... cóż, będą baaaaardziej skorzy do zabawy.

#292 2025-04-12 17:11:07

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

-Hej, nie. Waruj~ - zaśmiałem się, ale całuję ją lekko w szyję. - Nie teraz. Pobawimy się później.
Przytuliłem je do siebie. Kochane dwa napaleńce. Jak dobra zabawa by z nimi nie była, tak mimo wszystko tutaj jesteśmy bardziej narażeni na krytykę i potknięcia. Mogę chcieć rozwalać ten zepsuty szkolny system, ale nawet ja nie mogę tu wszystkiego... jeszcze.
-Chodźcie, wczoraj nie mieliśmy okazji rozejrzeć się lepiej po tym miejscu. - czas na wycieczkę!

#293 2025-04-12 17:19:13

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Krążyłeś z nimi chwilę.
Budynek jest ogromny. I naprawdę wiele jest tu do zobaczenia. Jednak twoje wilki nie mogły się do końca skupić. Nie mniej teraz nic większego się nie wydarzyło. A potem... musiałeś się z nimi pożegnać na troszkę. Zajęcia mijały spokojnie, choć... nauczyciele w większości przekazywali wam niezdrowy sposób obchodzenia się z shikigami, czy yokai ogólnie. Ale mieli wiedzę, tego nie możesz im odmówić.
Zbliżała się długa przerwa, godzinna. Jednak tuż przed nią... do sali weszła wasza wychowawczyni.
-Hanayama. Po lekcji przyjdź do sali numer 20. Musimy porozmawiać.- powiedziała chłodno i wyszła. Każdy spojrzał na ciebie. Każdy niemo pytał, co odwaliłeś. I tylko Mizuki zerkała na ciebie z obawą, zastanawiając się, czy wszystko będzie ok.

#294 2025-04-12 17:24:13

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Zerkam tylko po wszystkich i wzruszam teatralnie ramionami w stylu "Cholera wie!"
Po zakończeniu zajęć, zbieram swoje rzeczy. Zanim jednak ruszę pod salę 20, przywołuję na nowo Kurome i Hakuro.
-Słuchajcie, idę tam sam. - powiedziałem i od razu odwróciłem się do nich, zanim zaczną protestować. - To jest rozkaz. Nie zaryzykuję, że przygotowali na was jakąś pułapkę.

#295 2025-04-12 17:30:50

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Warknęli, ale... musieli cię słuchać. Zostali w ukryciu, lecz z dala od ciebie.
Udałeś się do sali, zwykłej szkolnej sali, ale widać, sensei chciała porozmawiac z tobą na osobności.
Kiedy wszedłeś, siedziała przy jednej z ławek. W sumie... jest niczego sobie. Choć surowy wyraz twarz wiele psuł z jej uroku.
-Zamkni, proszę, drzwi i usiądź.- wskazała na ławkę obok. -Słyszałam, że dziś naprzykrzałeś się grupce uczniów.- zaczęła po chwili, przeszywając cię swoim ostrym spojrzeniem, jakby próbowała wyczytać, czy kłamiesz.

#296 2025-04-12 20:01:29

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Możliwe, dobrze że starsze kobiety nie są w moim typie bo zrobiłbym pewnie coś głupiego (Kurome jest wyjątkiem~).
Siadam spokojnie a na jej pytanie unoszę lekko oczy w górę w geście przypominania.
-Eto.. - mruczę przez chwilę, po czym spokojnie i grzecznie przyjmuję jej wzrok. - Przepraszam, sensei, ale nie wiem za bardzo o co chodzi. Cały czas byłem z Shinoharą i nie przypominam sobie sytuacji aby któreś z nas zaczęło sprawiać innym kłopot.

#297 2025-04-12 20:14:59

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

-Ot, takie dostałam informacje od osób z innej klasy. Więc uważasz, że nie robiliście nic złego? Nie prowokowałeś do bójki?- pytała, jak na przesłuchaniu, chcąc mieć pewność, że zarzuty są fałszywe. Och, ona nie pozwoli sobie na to, by jej klasa okryła się złą sławą, o cokolwiek by nie chodziło.

#298 2025-04-12 20:26:34

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

-Sensei... - patrzę na nią spokojnie, patrząc czy rzeczywiście próbuje mnie w coś wrobić czy w tym przypadku możemy się jakoś porozumieć. - Możemy się nie zgadzać, i będziemy się spierać aż do mojego ostatniego dnia tutaj, na temat relacji onmyoji i shikigami... ale nie zamierzam celowo wprowadzać tutaj dodatkowego zamieszania, nieważne co o mnie mówią.
Po chwili biorę wdech.
-Domyślam się, że te oskarżenia dotyczną dzisiejszego ranka, gdy wraz z Shinoharą i naszymi przyjaciółmi... - tu nacisk na ostatnie słowo. - Staliśmy przy bramie głównej na uboczu. Osoba idąca za mną, bardzo usilnie chciała przejść konkretnie w tym miejscu, jakby zmiana kierunku była ponad jej status. Nie ruszyliśmy się.

#299 2025-04-12 20:33:13

Koedka
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Patrzyła na ciebie tak uważnie, jakby czytała ci w myślach i sprawdzała szczerość twoich słów. Skinęła głową.
-Zatem to było tak.- mruknęła i wsparła się na swoim ramieniu, opartym o blat biurka. Przysłoniła nieco usta, ale i tak dostrzegłeś dziwny, delikatny i całkiem gorący uśmieszek. -Heh. Teraz wszystko ma więcej sensu.- spojrzała na ciebie. -Skoro już wiesz, że ktoś na ciebie doniósł i... fałszywie oskarżył, co zamierzasz, Hanayama?- spytała nagle, już tak ostro i chłodno jak zawsze.

#300 2025-04-12 20:49:05

Nemo
Administrator
WindowsOpera 117.0.0.0

Zamrugałem. Nie spodziewałem się od niej takiego... wsparcia? Zrozumienia? Może rzeczywiście źle ją oceniłem. Przy tej wypowiedzi już pozwolę sobię na więcej swobody.
-Haa~? - rozluźniam się nieco, opierając o krzesło. Po czym wzruszam ramionami. - Co ja zamierzam? Nic. Powiedziałem, nie jestem tu aby cokolwiek zaczynać, sensei. Dopoki nic z tych oskarżeń nie zamieni się w czyn przeciwko Kurome, Hakuro, Shinoharze, albo Tamie. Ze mną mogą robić co im się podoba. Ale wystarczy jedna krzywda na nich... i cała szkoła dowie się kim jestem i na co mnie stać.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum